Tabung Khairat Kematian RCC Global – 6 Perkara Perlu Tahu!

Tabung Khairat Kematian RCC Global(M) Sdn Bhd

Assalamualaikum semua.. Sebelum ini, Saya ada kongsikan tentang 6 Kelebihan Pengguna Berdaftar (VIP) Pemanis Stevia RCC, Salah satu kelebihannya adalah layak mendapat Tabung Khairat Kematian kepada ahli pengguna itu sendiri atau keluarga terdekat seperti suami, isteri, anak-anak atau ibu bapa. Namun begitu, ia mengikut terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat.

Apa terma dan syarat tersebut? Saya akan terangkan dalam artikel ini. Boleh baca dan faham, kalau tidak faham, boleh ajukan soalan di ruangan komen di bawah ye.

Dalam artikel ini, saya akan terangkan:

 1. Apa itu Tabung Khairat Kematian RCC?
 2. Apakah terma dan syarat tabung ini?
 3. Berapakah jumlah sumbangan?
 4. Bagaimana cara pengiraan sumbangan?
 5. Dari mana sumber kewangan untuk sumbangan bantuan tabung ini?
 6. Apa maksud keuntungan komisen ahli RCC untuk Tabung ini?

Tabung Khairat Kematian ini sebenarnya berfungsi seperti takaful insurans untuk ahli  Stevia RCC2u.com. Malah bukan ahli sahaja yang diberi sumbangan dengan tabung ini tetapi juga untuk ahli keluarga terdekat seperti suami, isteri, anak-anak atau ibubapa yang meninggal dunia.

 

Apakah Terma dan Syarat Tabung Khairat Kematian RCC2U Global?

Jika anda perasan, nilai sumbangan Tabung Khairat Kematian ini telah dikemaskini.

Update Terkini: Nilai sumbangan Tabung Khairat Kematian telah diselaraskan seperti di bawah:

Antara Terma & Syarat Tabung Khairat Kematian RCC2U atau RCC Global (M) Sdn Bhd (Berkuatkuasa dari tarikh 1 OCT 2015) adalah:

 • Umur 18 tahun ke atas LAYAK mendaftar
 • Ahli atau pengedar mestilah genap 3 bulan dari tarikh pendaftaran
 • Penilaian akan dibuat berdasarkan pembelian peribadi pada 3 bulan berturut turut sebelum berlakunya kes kematian atau musibah. Belian peribadi minimum 1 kotak (2 botol Royal Sweetener Stevia) setiap bulan.
 • Setiap pembelian peribadi mestilah didaftarkan (di key in) menggunakan ‘Pin No’ yang diberikan terus ke ID atau Username ahli tersebut oleh stokis atau Ibupejabat RCC. Pembelian yang tidak didaftarkan atau di keyin adalah tidak sah.
 • Segala tuntutan dan dokumen yang telah lengkap mestilah diemailkan ke customerservicercc2u@gmail.com dalam tempoh 2 bulan dari tarikh kematian.Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dilayan.
 • Sila sertakan dokumen seperti sijil kematian,surat beranak,permit penguburan,salinan IC simati dan pewaris,pesuruhjaya sumpah (jika perlu),sijil nikah (untuk kes kematian suami @ isteri) serta apa apa dokumen yang boleh menyokong permohonan tersebut.
 • Kelayakan juga adalah untuk penama individu sahaja manakala nama yang didaftarkan atas nama syarikat tidak layak memohon.
 • Hanya warganegara Malaysia sahaja yang layak memohon.
 • Untuk penama berdaftar,jumlah belian peribadi pada bulan sebelum berlaku kematian akan di ambil kira.
 • Sumbangan Dana Khairat juga hanya akan disumbangkan jika berlaku kematian kepada ahli keluarga penama berdaftar seperti ibubapa kandung,pasangan (suami @ isteri) dan anak kandung SAHAJA
 • Jumlah sumbangan juga adalah tidak tetap dan diberikan jika terma dan syarat diatas telah dipatuhi.
 • Pihak syarikat juga berhak meminda terma dan syarat ini tanpa sebarang notis. Jumlah dana juga akan diambil kira dari masa ke semasa.
 • Sumbangan akan dicreditkan ke dalam akaun pemohon jika permohonan mereka telah diluluskan diantara 2 hingga 6 bulan (bergantung kepada permohonan dan baki dana semasa).
 • Setiap ahli hendaklah mematuhi terma dan syarat (rujuk didalam web) yang telah ditetapkan untuk menikmati faedah yang disediakan.Pihak syarikat juga berhak meminda terma dan syarat ini tanpa sebarang notis.

1 KOTAK BELIAN PERIBADI = 2 BOTOL ROYAL SWEETENER STEVIA

 

jadual-tabung-rcc-tabung-khairat-kematian-terbaru-terkini-2016

Berapa Jumlah atau Nilai Bantuan Sumbangan Tabung Khairat Kematian RCC2u ini?

Jumlah bantuan khairat kematian adalah seperti berikut:

Jika penama ( Pengguna/Pengedar Berdaftar) membuat belian peribadi sebanyak:

 1. 1 kotak Stevia RCC Plan B sebulan – Pewaris layak mendapat bantuan RM2000
 2. 2 kotak Stevia RCC Plan B sebulan – Pewaris layak mendapat bantuan  RM2500
 3. 3 kotak Stevia RCC Plan B sebulan dan ke atas – Pewaris layak dapat bantuan RM3000

Walaubagaimanapun pihak syarikat juga bersetuju untuk memberikan sumbangan kepada ahli keluarga penama berdaftar sahaja seperti suami, isteri, anak, bapa, dan ibu, jika penama ada membuat belian sebanyak:

 1. 1 kotak Stevia RCC Plan B sebulan – Penama layak mendapat bantuan  RM1000
 2. 2 kotak Stevia RCC Plan B sebulan – Penama layak mendapat bantuan RM1000
 3. 3 kotak Stevia RCC Plan B sebulan dan ke atas – Penama layak dapat bantuan RM1000

Dengan wujudnya Tabung Khairat Kematian ini, sekurang-kurangnya dapat membantu meringankan beban keluarga pewaris. Selain mendapat pahala yang besar dan sedekah amal jariah yang dilakukan.

Pihak syarikat berhak meminda terma dan syarat tanpa sebarang notis.

 

Bagaimana Cara Pengiraan Tabung Khairat Kematian ini dan daripada mana Sumber Kewangan untuk sumbangan ini?

Sumber kewangan bagi Tabung Khairat Kematian ini adalah gabungan keuntungan Syarikat RCC Global (M) Sdn Bhd dan juga keuntungan komisen ahli RCC.

 

Apa Maksud Keuntungan Komisen dari Ahli RCC?

PENAJAAN PAKEJ SILVER

Tabung Khairat Kematian RCC Global Pakej Silver

Setiap 1 pendaftaran akaun bisnes yang baru, RM1 daripada komisen ahli RCC akan dimasukkan ke dalam Tabung Khairat Kematian. sebagai contoh:

Pendaftaran baru 1 pakej silver yang berharga RM140 (Semenanjung) dan RM145(Sabah/Sarawak), maka ahli baru tersebut akan dapat 1 akaun RCC… atau kita panggil 1 akaun bisnes RCC. Maka penaja (sponsor) akan memperolehi komisen penajaan sebanyak RM35, Betul tak? Jadi RM1 akan ditolak daripada RM35 tu, maka komisen penajaan selepas tolak RM1 untuk tabung tersebut adalah RM34 untuk penajaan pakej Silver.

 

PENAJAAN PAKEJ GOLD

Tabung Khairat Kematian RCC Global Pakej Gold

Bagi setiap pendaftaran baru bagi 1 pakej Gold yang berharga RM420/ RM435, ahli baru tersebut akan mendapat 3 akaun bisnes RCC, maka penaja akan memperolehi komisen tajaan sebanyak RM105. Jadi RM3 (RM1 x 3 akaun) akan ditolak daripada komisen RM105 tadi, maka komisen penajaan selepas penolakan RM3 untuk tabung tersebut adalah RM102 untuk penajaan pakej Gold.

 

PENAJAAN PAKEJ PLATINUM

Tabung Khairat Kematian RCC Global Pakej Platinum

Bagi pendaftaran baru bagi 1 pakej Platinum yang berharga RM980/RM1015, ahli baru tersebut akan dapat 7 akaun bisnes RCC, maka penaja akan memperolehi komisen sebanyak RM245. Jadi RM7 (RM1 X 7 akaun) akan ditolak daripada komisen RM245 tadi. Maka komisen tajaan untuk pengedar adalah RM238 bagi penajaan pakej Platinum.

 

Tapi kena ingat, ada RM1 untuk 1 akaun bisnes RCC lagi akan ditolak untuk Tabung Kebajikan RCC Global pula. Jom baca sini: Tabung Kebajikan RCC

Harap rakan pembaca dapat faham, Jika anda sertai Perniagaan RCC Global ini bersama bimbingan saya, iaitu Dr.Norbayah & Jutawan Stevia. Bahan tutorial seperti ebook, video, power point akan diberikan.

Anda boleh sertai Secret Group Support dan beberapa tutorial ilmu Stevia dan Pemasaran Bisnes Stevia RCC . Berminat Jadi pengedar? Klik sini

Ps: Jika sesiapa dah jadi ahli, sila pastikan anda sudah buat belian peribadi minima 1 kotak ye untuk sebulan.. tolong ingatkan ahli-ahli Stevia RCC yang lain. 🙂

5 thoughts on “Tabung Khairat Kematian RCC Global – 6 Perkara Perlu Tahu!

 1. […] Tabung Khairat Kematian RCC Global – 6 Perkara Perlu Tahu! […]

 2. […] sebelum ini, saya ada menerangkan tentang tabung-tabung RCC Global(M) Sdn Bhd iaitu Tabung Khairat Kematian dan Tabung Kebajikan. Harap rakan-rakan pembaca dah baca dan faham ye, kalau tak faham, boleh […]

 3. […] pengguna berdaftar, kita layak menerima Tabung Khairat Kematian sehingga RM5000 mengikut terma dan […]

 4. […] salah satu kelebihan menjadi ahli pengguna atau pengedar berdaftar RCC Global selain daripada Tabung Khairat Kematian dan Tabung […]

 5. […] pengguna-pengguna RCC tentang Kelebihan Ahli Pengguna RCC. Salah satunya adalah kita LAYAK menerima Tabung Khairat Kematian antara RM2000 – RM5000 jika ahli atau waris terdekat meninggal dunia mengikut terma dan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *